Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

"Ty, taková nádherná baba a sama?"

...a následně slyším dodatky a otázky "To přece logicky nejde dohromady! To jsi fakt tak náročná, anebo proč jsi sama?"

Nevím, co mám kamarádovi odpovědět, abych nerozproudila diskuzi, která by nebrala konce a ve výsledku bychom se ničeho nedobrali. On by nejspíš zůstal stát vykulený v samém úžasu a s výrazem ve tváři plným nepochopení. Pamatuji si na naše rozpravy ještě před tím, než si našel partnerku, z níž se stala manželka a matka dvou jeho dětí. Řekl mi něco ve smyslu, že se postará o to, abych po svém boku měla nějakého správného chlapíka, než on se usadí.

"Tak to ti, kamaráde, nějak nevyšlo." :-D 

Dlouhé roky jsem žila v přesvědčení, že jakmile je člověk sám a nemá partnera delší dobu, je s ním zákonitě něco špatně. Sídlí-li vám v hlavě něco takového, pak si s odstupem času všimnete, že jdete ze vztahu do vztahu velmi krátce po sobě. Jste přeci normální a každý normální člověk přeci není dlouho sám. A proto, jakmile jsem se oklepala se po ukončených vztazích, jsem se hrnula do seznamování s novými lidmi. I přestože se ráda bavím, do klubů a na taneční párty jsem chodívala velmi výjimečně, a tak jsem volila mnohem jednodušší způsob. Jednou jsem vyzkoušela tu a podruhé jinou online seznamku. Žít v ideálním světě, má představa o seznamování byla samozřejmě offline v každodenním bytí, o kterých jsem v období dospívání četla v dívčích románech Lenky Lanczové. To se mi však nedařilo...snad proto, že jsem přestala věřit, že je to vůbec možné.

Po všech peripetiích seznamování a vedení partnerského života jsem se dostala do fáze, kdy mi skončil (můj poslední) vážný vztah a najednou ticho. Zavřela jsem knihu a sáhla po úplně jiné. Zaměřila jsem svou pozornost poprvé ve svém životě do sebe. Od přítele jsem se přestěhovala na samý okraj Prahy, kde lišky dávaly dětem dobrou noc. Půl roku na to začala éra covidových izolací, což mě značně omezovalo i v návštěvách příbuzných na Moravě a Vysočině. Zažila jsem izolaci na entou. Přicházela jsem do kontaktu jen s prodavačkami v obchodě a s kolegy v kanceláři, když se jim náhodou chtělo vylézt z brlohu home officu. Svůj volný čas jsem věnovala velmi intenzivně seberozvoji a posílení svého nemálo podlomeného sebevědomí.

Metaforicky řečeno - v knize života, kterou jsem popadla a začala číst, nebyla ani zmínka o online seznamování. Tím, že fyzická izolace nepřála seznamování v každodenním životě, byla jsem tedy naprosto odříznutá od možnosti vůbec někoho poznat. I přesto jsem se držela svého rozhodnutí nevracet se ke čtení staré knihy, a nevstoupit do víru online seznamek. Z nějakého důvodu se mi příčila už jen ta představa, že bych se nechala muži filtrovat a profilovat podle tělesných atributů. Díky, nechci![Pozn.: Už vidím ten nespočet otázek "opravdu jsi tak vysoká?"] Svou hodnotu jsem spatřovala úplně jinde než jen ve svém fyzickém vzhledu, na který poukázal právě můj kamarád. 

No a jak život šel a jde dál a já žiju v jiném přesvědčení než dříve, věci se mají tak, jak se mají...Holt to tak vesmír zařídil, že jsem k práci sama na sobě a seberozvoji potřebovala být sama. Proto už nepohlížím na nezadané lidi jako na nenormální individua, která nikdo nechce. S největší pravděpodobností jsou to lidé, co se hledají, pracují na svém seberozvoji, potřebují být sami z jakéhokoliv osobního důvodu, vybrali si zůstat sami, anebo "čekají" na tu správnou bytost, která jim jednoho krásného dne vstoupí do života. Vše je v pořádku tak, jak je...a jestli to trvá pár měsíců nebo pár let, není vůbec důležité, pokud nasloucháte své duši a žijete tak spokojený život bez ohledu na to, co si myslí vaše okolí.

Na otázku, zda jsem náročná, bych odpověděla "ne, nemyslím si". Pokud však povědomí o tom, co ve svém životě chci mít a zažívat, znamená být náročná, pak tedy náročná jsem. Tím, že jsem upustila od přesvědčení, že být sama je divné a nenormální, si mohu s naprostým klidem dovolit počkat na toho pravého. A že to trvá už několik let má jistě také svůj smysl.

Hlavní je být věcem otevřený, trpělivý a nechat všemu v životě volný průběh. 

 

Autor: Ivana Kotoučková | sobota 10.6.2023 6:00 | karma článku: 25,64 | přečteno: 1586x
  • Další články autora

Ivana Kotoučková

"Myslíš, že mě uzvedneš?"

Nikdy mě nenapadlo, že se mě muži budou ptát, jestli je unesu. I přesto se takoví najdou – a není jich málo.

10.4.2024 v 6:00 | Karma: 11,60 | Přečteno: 748x | Diskuse| Společnost

Ivana Kotoučková

Kdo je Bohyně?

Tento článek věnuji hlavně ženám, se kterými se chci podělit o vlastní uvědomění, které může mnohým otevřít oči.

27.3.2024 v 6:00 | Karma: 9,48 | Přečteno: 380x | Diskuse| Společnost

Ivana Kotoučková

"Disciplína (vy kluci pitomí) musí bejt!"

Ano, disciplína musí bejt (jak vojákům kázal objlajtnant Makovec ve filmu Dobrý voják Švejk), pokud člověk chce dosáhnout svých cílů. Že je však potřeba jí mít ve zdravé míře, o tom vám mohu mnohé povědět já.

21.2.2024 v 6:00 | Karma: 10,69 | Přečteno: 490x | Diskuse| Společnost

Ivana Kotoučková

"Rozmohl se nám takový nešvar..."

Kdo by neznal hlášku z českého filmu Pelíšky? Přesně ten mi přišel na mysl po sledování trendů dnešní doby v posilovnách a fitness centrech.

8.2.2024 v 6:00 | Karma: 34,45 | Přečteno: 5771x | Diskuse| Společnost

Ivana Kotoučková

"...tak já to zkusím a uvidím."

Není vám ta věta povědomá? Jsem si téměř jistá, že jste si ji alespoň jednou v životě řekli i vy. A co teprve v kontextu potenciálního partnerského vztahu?

19.6.2023 v 6:30 | Karma: 12,87 | Přečteno: 498x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové ostřelovali Charkov, střely zasáhly obytné domy a zranily dva lidi

24. dubna 2024  8:33

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na východoukrajinský Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy a...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

  • Počet článků 37
  • Celková karma 16,55
  • Průměrná čtenost 733x
Jsem koučkou zdravého životního stylu pro ty, kteří hledají cestu samy k sobě. Můj přístup ke zdraví člověka je celostní, tj. péče o tělo, mysl a duši. 
Mou vizí a posláním je pomáhat primárně ženám na cestě k jejich spokojenému já - přijmout se a mít se rády takové, jaké jsou. Pomáhám jim posílit své sebevědomí, uvědomit si vnitřní hodnotu a žít svůj život z pozice tvůrkyně svého života.

 

https://ivanakotouckova.webnode.cz

MŮJ PŘÍBĚH V KOSTCE

Kvůli životním výzvám a řečem druhých jsem svou výšku (197 cm) vnímala jako prokletí. S tím, že svou výšku nezměním, jsem se naučila nějak žít…nebylo to sebepřijetí, ale spíše stagnace. Myslela jsem si, že cestu sama k sobě najdu přes sport, fitness a diety. To byl i jedním z hlavních důvodů pro studium a získání certifikace fitness trenérky a nutriční poradkyně.

Když už jsem si myslela, že jsem se plně našla, přišel další milník v mém životě, který mi ukázal opak. Ponořila jsem se do studia psychosomatiky, transformace podvědomí, práce s myslí, probuzení své intuice a ženskosti. Od té doby jsem svému životu začala dávat úplně jiný směr a našla jsem své poslání, kterému se naplno a s láskou věnuji.

www.facebook.com/ivankakotouckova

Seznam rubrik